« Doua Culturi » este colecția premium lansată de Averești în vara lui 2012.

Ea marchează întâlnirea creată de vinurile de Averești dintre două țări, două neamuri, doua feluri de a obține vinul și două povești care s-au contopit una în cealaltă. Vinurile premium de Averești se obțin din strugurii recoltați din anumite parcele ale plantației, unde factorii edafici și climatici îndeplinesc cele mai bune condiții. Tehnologia este una specială, care presupune controlul riguros al anumitor parametri precum și folosirea unor suse de drojdii specifice.

Zghihară de Huși

Zghihară de Huși

Denumire de Origine Controlată, Cules la Maturitate Deplină

Acest vin superb este obținut din struguri crescuți în condiții speciale pe podgoria Averești-Huși și produs în cantitate limitată. Alb și încântator, vinul se distinge printr-o prospețime bogată care amintește de clipele rare cand plouă cu soare.

Zghihara de Huși Premium se remarcă printr-un caracter puternic, dat de îmbinarea plăcută a nuanțelor înfructate, cu sobrietatea răcoritoare a gustului. Toate acestea sunt susținute cu finețe de o aciditate plăcută.

René Faure

René Faure

Cuvee René Faure este o întâlnire distinsă dintre două soiuri, dintre două culturi și dintre două lumi care se aștern perfect, una în brațele celeilalte.

Acest vin provine din regiunea Averești, localizată în N-E țării, tărâmul celor mai îndrăgite vinuri albe din România. El poartă numele inginerului francez René Faure, omul de căpătâi care a pus bazele producției  vinului de Averești și care a plantat, cu o intuiție admirabilă, soiuri franceze alături de cele românești.

Vinul încântă prin prospețime, fructuozitate și aciditate ridicată. Nuanțe vesele de mere verzi, măcriș și flori de viță de vie, caracteristice soiului Zghihară de Huși, sunt rotunjite cu sobrietatea puternică a soiului Aligoté, într-un echilibru curat.

Aligote

Aligote

Aligote Premium se remarca prin textura plina de viata si prin aromele fine de citrice si mere, care te surprind asemeni privirii indraznete a unor ochi curiosi de fata.

Vinul are o culoare palid aurie, cu nuante verzui, si o resedinta scurta, ce indeamna la exces. Aciditatea sa ii confera o tenta de lamaie, care se potriveste indeosebi meselor bogate, ce includ branzeturi, paste si fructe de mare.