Vinul de Averesti paseste in lume lansand o Editie Limitata de vinuri albe, representative zonei. Sunt 6 vinuri tinere care au puterea de a crea singure, in jurul lor, locul si motivul de incantare.

Inspirate din cele mai dragi momente de bucurie in compania carora se servesc vinuri deosebite, fiecare dintre cele 6 vinuri poarta numele unei localitati – spatiu imaginar de voie-buna din tinutul Averesti.

Povestesti – vinul vioiciunii, Cuceresti – vinul curajului si al emotiei, Indraznesti – vinul norocului premeditat, Cinstesti – vinul placerii, Daruiesti – vinul multumirii si Dragostesti – vinul desfatarii sunt create special sa-si transforme degustatorii in calatori fermecati atat de drum cat si de destinatie.

Pentru cele mai frumoase calatorii, toate vinurile din Colectia “Locurile” se pastreaza la o temperatura scazuta de 12-14°C si se servesc reci.

Zghihara de Husi – Povestesti

Zghihara de Husi – Povestesti

E loc pentru cuvinte. Zghihara de Husi, cel mai acid vin al neamului romanesc, se remarca printr-un gust acrisor, cu o nuanta usoara de macris, asemuita merelor proaspat culese.

Aligote – Indraznesti

Aligote – Indraznesti

E loc de fapte. Cunoscand o improspatare specifica zonei Averesti-Husi, Aligote-ul te cucereste prin parfumul sau rar, de pamant muiat in stropi reci de ploaie dupa seceta. Este un vin sobru, barbatesc, bun pentru sfaturi si fapte mari, confidential dar plin de ispite si surprize.

Feteasca Regala SEC – Cinstesti

Feteasca Regala SEC – Cinstesti

E loc de veselie. Feteasca Regala obtinuta in climatul racoros al Podgoriei Averesti-Husi este un vin fin, acrisor si inmiresmat, excelent pentru chefuri de mare clasa. Caracterul sau acid, inconfundabil, imbie la petrecere si inchinari repetate de ganduri frumoase in compania celor dragi si pusi pe sarbatoare.

Feteasca Regala DEMISEC – Daruiesti

Feteasca Regala DEMISEC – Daruiesti

E loc de dar. Feteasca Regala obtinuta in Podgoria Averesti-Husi este un vin voievodal, plin de eleganta si finete. Originalitatea ii sta in aroma discreta de flori de vita-de-vie si in gustul suav care imbie la vorbe frumoase si fapte bune.

Feteasca Regala DEMIDULCE – Cuceresti

Feteasca Regala DEMIDULCE – Cuceresti

E loc de incantare si acte surprinzatoare. Feteasca Regala demidulce obtinuta in Podgoria Averesti-Husi este un vin lejer si armonios, care ofera ochilor o limpezime stralucitoare iar buzelor si nasului le-aduce in dar un buchet suav, proaspat.

Cuvee-AVE – Dragostesti

Cuvee-AVE – Dragostesti

E loc de iubit. Cuvee-AVE e creat prin vinificarea in amestec a strugurilor de Feteasca regala si Feteasca alba. Impreunarea dragastoasa dintre cele doua aduce un farmec deosebit acestui vin tanar, care pastreaza eleganta si finetea unui soi dar si aroma discreta de vie in floare a celuilalt.